Renault heeft aangekondigd dat het als geïnteresseerde partij zal deelnemen aan de zitting van het Hof van Beroep van de FIA, over het al dan niet legaal zijn van de massadempers, die in Parijs zal plaatsvinden op dinsdag 22 augustus.

Het beroep komt van de FIA en gaat in tegen de beslissing van de stewards van de Grote Prijs van Duitsland vorige maand, die het systeem toeliet. De FIA vindt dat het schokdempersysteem tegen de technische reguleringen ingaat. Renault introduceerde het systeem in september 2005, en ondertussen zouden zes andere teams het ook al hebben gebruikt.

Elk team is door de FIA uitgenodigd om de zitting bij te wonen. Renault gaat nu in op die uitnodiging. Het Renault F1 Team zal de zitting bijwonen en zal een zaak naar voren brengen, aldus Technisch Directeur Pat Symonds. Het past niet om nu commentaar te geven bij de technische aspecten van die zaak. Maar we hebben het volste vertrouwen in het Internationale Hof van Beroep. We geloven dat het een onbevooroordeeld laatste oordeel is, en we zullen de beslissing respecteren.

De uitkomst van de zitting wordt verwacht bekend te zijn op woensdag 23 augustus.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter