Toyota heeft vandaag een F1-show gegeven in de straten van de Finse hoofdstad Helsinki. Jarno Trulli kroop achter het stuur van een TF106 en reed 6 rondjes met start en aankomst op het Rautatientori-plein. 45.000 mensen waren paraat om de F1-bolide van wel heel dichtbij in actie te zien.

Andere attracties waren het van dichtbij bekijken van pitstops en de Toyota Pit Stop Challenge, waarbij de fans zelf de handen uit de mouwen steken om zo snel mogelijk de banden van een F1-wagen te vervangen. Bridgestone plaatste een crash-simulator die de fans aan de lijve deed ondervinden waarom je je veiligheidsgordel moet gebruiken in de auto.

Jarno Trulli was zelf razend enthousiast: We hadden hier een fantastisch publiek vandaag in Helsinki, en we hebben de Finnen een beetje van de spanning van de Formule 1 kunnen laten proeven. Er keken mensen van overal: gebouwen, ramen en daken, en ik ben hier prachtig verwelkomd vandaag.

Het deed hem zelfs een beetje denken aan de enige Grand Prix die hij totnogtoe won: Met de temperatuur en het bochtige circuit vandaag in het centrum van Helsinki, voelde het een beetje als Monaco, al vond ik de baanomstandigheden een beetje moeilijker: er was heel weinig grip door al de kasseien en de tramlijnen die het circuit doorkruisten.

Maar daar draaide het eigenlijk allemaal niet om. Dankzij de mogelijkheid om de F1 te kunnen ervaren van zo dichtbij, nog dichter dan op een race-circuit, weet ik zeker dat alle toeschouwers een superdag hebben beleefd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *