Renault laat vandaag weten dat het Alain Dassas zal worden vervangen door Bernard Rey, die is momenteel vice-voorzitter van Renault. Dassas zal Chief Financial Officer worden van Nissan.

Dassas was sinds 3 april 2006 de voorzitter van het F1 team van Renault. Hij creëerde een stabiele en leefbare financiële situatie voor het team en loodste Renault naar een langere verbintenis met de Formule 1, ondermeer door de marketing van het bedrijf aan het team te koppelen.

Mijn tijd als voorzitter van het Renault F1 team was zowel op persoonlijk als op professioneel vlak een rijkelijke en deugddoende ervaring, Zei Dassas. Het team is een groep vol gemotiveerde, competitieve toppers en het was een eer om er deel van uit te mogen maken. Ik heb alle doelen die ik bij mijn aankomst gesteld had bereikt. Het team is gezond en in staat om volgend jaar weer naar de top te komen. Ik wens hen alle succes en kijk uit naar mijn volgende uitdaging. Ik zal altijd voor het team blijven supporteren.

Vanaf 17 september zal Bernand Rey de fakkel echt overnemen zodat de overgang naar 2008 vlot verloopt.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter