Het is al van 2004 geleden dat Williams een race won, maar nu durft de Britse renstal weer over winnen te praten. Om in de komende jaren de sprong terug naar de top te maken kiest de Britse renstal voor een radicale aanpak, de FW30 wordt een volledig nieuwe wagen.

Williams staat momenteel op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, wat een hele verbetering is ten opzichte van vorig jaar toen het team als achtste eindigde, een absoluut dieptepunt in het bestaan van Williams. Het team uit Grove wil de opwaartse lijn doorzetten met een volledig nieuwe wagen in 2008.

Het is geen evolutie van de FW29, maar een volledig nieuwe wagen. zei technisch directeur Sam Michael aan Autosport.com.Het wordt een revolutionaire nieuwe auto die snel is en races kan winnen. Bij het ontwerp van de nieuwe auto zij we helemaal van nul begonnen. 

Het is wel niet zo dat we zeggen dat we volgend jaar het kampioenschap zullen winnen. gaat de Brit verder. We kunnen een grote stap voorwaarts gaan maken omdat we nu acht tot tienden van een een seconde verwijderd zijn van de poletijd, dat gat zullen we dus moeten dichten. Dat zal wel meer moeten zijn dan, omdat de andere teams ook niet stil zitten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!