Wereldkampioen Renault is verrast over de grote achterstand die het had ten opzichte van Ferrari tijdens de Australische Grand Prix. De Franse renstal had ook niet verwacht dat McLaren en BMW-Sauber zo sterk voor de dag zouden komen in Melbourne. Renault-rijders Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen konden in Melbourne nooit aanspraak maken op een podiumplaats en werden slechts vijfde en tiende.

Pat Symonds, hoofdingenieur bij Renault reageert verrast: Na de laatste testsessie in Bahrein was het voor ons een grote verrassing dat dat het gat met McLaren en BMW veel groter was dan we hadden gedacht. 

We wisten vooraf dat onze prestaties niet optimaal zouden zijn en dat Ferrari veel sterker zou zijn. Maar we dachten echt de strijd te kunnen aangaan met BMW en een kleine achterstand op McLaren te hebben. De realiteit is echter dat we op al die teams achter liggen, zowel in de kwalificatie als in de race.

In de komende weken wil het Renault de wagen zo snel mogelijk op het gewenste niveau krijgen: Er zal veel aandacht worden besteed aan de banden, in Melbourne was het gebrek aan grip met banden het grootste probleem van het Franse team, maar het belangrijkste is dat we op het gebied van aërodynamica grote vorderingen maken. aldus Symonds.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!