Uit een poll in de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport is Michael Schumacher verkozen tot de populairste Ferrari-coureur aller tijden. De zevenvoudig wereldkampioen kreeg maar liefst 49% van de stemmen. Dat de Duitser de grote winnaar werd, is zeker geen verrassing. Schumi won vijf wereldtitels bij de Italiaanse renstal en hielp zijn team aan zes constructeurstitels.

Gilles Villeneuve werd tweede in de lijst met 22,% van de stemmen, de Canadees zegevierde zes keer bij de Scuderia, maar verongelukte in 1982 tijdens de Belgische Grand Prix op het circuit van Zolder. Jean Alesi werd derde met 10,8% van de stemmen. De sympathieke Fransman wist één keer te winnen voor Ferrari, het was meteen zijn eerste en enige overwinning in de Formule 1.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!