Wereldkampioen Fernando Alonso is tevreden over de nieuwe Renault waarmee hij komend seizoen zijn titel en deze van het team moet verdedigen. De Spanjaard heeft twee tesdagen met de R26 gereden en vindt de nieuwe wagen snel en betrouwbaar.

” We hebben een goede week gehad.  “ aldus Alonso. ” De betrouwbaarheid was zeer goed en volgens mij was de snelheid er ook. We concentreerden ons op de ontwikkeling van de banden en het maken van lange runs om de wagen te leren kennen. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende test, volgende week in Valencia.  “

Ook teamgenoot Giancarlo Fisichella is erg positief over de nieuwe wagen: ”  Ik ben erg tevreden over de eerste tests met de nieuwe wagen. We hebben al veel progressie geboekt met de banden. Ik denk dat we goed in vorm zijn, al weten we nog niet wat de concurrentie in huis heeft. “

Komende dinsdag presenteert Renault haar nieuwe wagen in Monaco.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!