Carlos Ghosn heeft in een gesprek met enkele reporters gezegd dat zijn Renault F1 team niet elk jaar de titel moet winnen, maar dat het niet elk jaar in de middenmoot kan meerijden. Als dat toch gebeurt dan stelt de Fransman grote vragen bij de toekomst van de kampioenen.

Als we in een situatie verzeilen waarbij we nummer vier of vijf zijn en geen hoop meer hebben om beter te presteren, moeten we dan enkel voor de show in de F1 blijven?

We doen niet mee om te kunnen zeggen dat we ook in de Formule 1 zitten, maar het gaat nu eenmaal op en neer.

Volgens Ghosn heeft Ferrari Renault vorig jaar tot het uiterste gedreven in de strijd om de titel. Die wonnen ze wel, maar de prijs lijkt hoger te zijn dan het team had verwacht.

Vorig jaar hebben we alles in het kampioenschap gestoken. We hebben het gehaald en hebben gewonnen maar dat heeft ons wat aandacht voor het volgende seizoen gekost.

Ik ben er zeker van dat het team in de tweede helft van het seizoen beter zal presteren. We willen weer op het beste niveau kunnen meedoen.

De laatste keer dat het Renault team zo gewaarschuwd werd was in 2004, en we weten allemaal wat er het jaar daarna gebeurde…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter