De eigenaar van de Texas Motor Speedway, Eddie Gossage, heeft volgens Reuters interesse om de F1 te tonen hoe je een avondrace moet organiseren. Hij nodigde daarom Bernie Ecclestone uit voor zijn avondrace van de IRL op de vooravond van de GP van Canada.

Hoewel een gewoon circuit andere uitdagingen opwerpt (dan een ovaal) kunnen we hen wel tonen hoe ons lichtsysteem werkt. We kunnen hen ook enkele problemen tonen die we tijdens onze eerste avondrace ondervonden, en hoe we die hebben opgelost.

Ik denk dat een avondrace voor de Formule 1 geweldig zou zijn, en ik wil hen graag helpen om dat doel te bereiken.

De Texas Motor Speedway organiseerde in 1997 voor het eerst een IRL race onder kunstlicht. Het is wel onwaarschijnlijk dat er in de Verenigde Staten een avondrace zal worden georganiseerd: Door het tijdsverschil met Europa zou de race hier in het midden van de nacht van zondag op maandag vallen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter