Het heeft een tijdje geduurd maar Renault lijkt eindelijk hun draai te hebben gevonden op de Bridgestone banden. Het Brits-Franse team heeft er paar slechte maanden opzitten omdat de omschakeling van Michelin naar het Japanse rubber niet vlot verlopen is.

Eén van de zaken waar wij hard aan hebben gesleuteld is onze kennis van de (Bridgestone) banden. Hoe langer we ermee werken, hoe beter die wordt. Zei Alan Permane tegen Autosport.comIk denk dat we er nu meer van begrijpen, onze wagen presteert nu beter omdat de banden beter gebruikt worden.

De afgelopen week heeft Renault in Maleisië ook een paar nieuwe onderdelen uitgeprobeerd. Volgens Permane zal Renault daarmee competitiever worden tijdens de kwalificaties en de race. Het team heeft ook hun kennis van de R27 verbeterd.

We hebben een paar nieuwe onderdelen naar hier overgevlogen … Iedereen heeft natuurlijk nieuwigheden bij maar ze leken te doen wat van hen verwacht werd. We hebben niet alleen snelheid gevonden door de nieuwe onderdelen maar ook in de wagen zelf.

Ik denk dat we dat tijdens de kwalificatie en de race zullen tonen. De wagen is gewoonweg beter.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter