Groene Formule 1 BandGroene Formule 1 BandVanaf de volgende Grand Prix zullen alle F1 teams hun steentje bijdragen tot een beter milieubewustzijn want in Maleisië zullen de teams met een “groene” achterband rijden. De milieuvriendelijke band is het resultaat van jaren intensief ontwikkelingswerk en werd tijdens de tests in Maleisië voor het eerst uitgeprobeerd.

Om de nieuwe bandensoort te introduceren hebben de Japanse marketingjongens een opvallend plan uitgewerkt. Tijdens het productieproces van de banden werd namelijk een kleurstof toegevoegd die een groene schijn afgeeft, zo weet iedereen dat de wagens op nieuwe en milieuvriendelijke banden rijden.

De theorie achter de nieuwe groene banden is verbazend simpel. Bridgestone heeft in de banden microscopisch kleine compartimentjes aangebracht die gevuld zijn met een speciaal gas dat de naam NOCO2 meekreeg.

Wanneer er op de banden gereden wordt slijten ze af waardoor er telkens nieuwe compartimenten aan de lucht worden blootgesteld. Doordat de banden vlak achter de uitlaten zitten komt het NOCO2 meteen in contact met het uitgespuwde CO2. Het broeikasgas wordt dan vanaf het eerste contact meteen geneutraliseerd.

Andere raceklassen, zoals de A1GP en DTM, hebben ook al interesse getoond in de nieuwe band maar wachten voorlopig nog af. Als de nieuwe banden succesvol zijn dan overweegt de FIA om de “groene” band in elke raceklasse verplicht in te voeren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter