Tijdens de Australische Grand Prix zorgde Lewis Hamilton voor een opmerkelijk debuut in de Formule 1. De McLaren-rijder werd derde na een knappe race op een circuit waar hij nog nooit gereden had. De jonge Brit hoopt tijdens de Grand Prix van Maleisië net zo snel te kunnen zijn als in Melbourne.

Hamilton was afgelopen week al in Maleisië om enkele dagen te testen op het Sepang International Circuit en zei daarover: We hebben hard gewerkt om het gat met Ferrari te verkleinen en samen met Fernando zal ik er alles aan doen om dit ook te realiseren. De voorbije testweek was voor mij dan ook op twee manieren heel nuttig: Ik heb het circuit alvast leren kennen en en we hebben nieuwe ontwikkelingen geprobeerd, die we ook tijdens de race zullen gebruiken.

Hamilton beseft ook dat een droomdebuut, niet meteen een fantastsch vervolg betekent: In Australië heb ik een droomstart gemaakt. Maar ik blijf realistisch: motorsport blijft onvoorspelbaar en ik weet dat het dus ook wel eens minder goed kan gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!