Hekki Kovalainen had zich zijn debuut in de Formule 1 ongetwijfeld anders voorgesteld, dan zijn teleurstellend optreden in Australië. De Renault-coureur kwam slecht voor de dag en maakte veel fouten tijdens de race. De Fin wil de slechte prestatie in Melbourne achter zich laten en zegt klaar te zijn om komend weekend in Maleisië een degelijke prestatie neer te zetten.

Kovalainen zegt te hebben geleerd van zijn fouten in Albert Park en is erop gebrand om in Maleisië goed te presteren. Mijn weekend in Albert Park was er één om snel te vergeten. Ik maakt veel fouten, maar ik heb ervan geleerd. Het leek echter dramatischer dan het in werkelijkheid was. Het begon allemaal in de vrije trainingen en tijdens de kwalificatie lukte het me niet om een snelle ronde te rijden. Ik heb het nu achter me gelaten en in Maleisië moet ik ervoor zorgen dat ik dezelfde fouten niet meer maak. zei Kovalainen tegen Autosport.com.

Kovalainen heeft tijdens de testsessies van vorige week, het Sepang International Circuit leren kennen: Tijdens het testen heb ik het circuit van Sepang leren kennen. Dat was zeker een goede voorbereiding voor mij. Het is een leuke en uitdagende baan. Ik ben vastberaden om Melbourne achter me te laten en een goede prstatie neer te zetten in Maleisië.

Ik denk wel dat het een zware race zal worden, misschien wel de zwaarste van het jaar vanwege de extreme omstandigheden. kijkt Kovalainen vooruit naar komend weekend. De lucht is er erg warm, zelfs op de rechte stukken. Het is bijna onmogelijk om op gelijk op welke manier koeling te krijgen tijdens de race. Dat maakt het vooral fysiek erg zwaar, maar ik heb hard getraind en ik ben er klaar voor.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!