Dat Renault aan een uitermate sterk seizoen bezig is, hoeft niet meer gezegd te worden. Het team won dit seizoen al zeven van de tien Grands Prix en Fernando Alonso wist als enige coureur van het veld alle races te finishen.
Alonso en Renault staan met een comfortabele voorsprong aan de leiding in het rijders -en constructeurskampioenschap. Een verlenging van beide titels is dit jaar dus zeker mogelijk, dat beseft ook teambaas Flavio Briatore: “Ik denk dat we de dubbel van 2005 kunnen herhalen. We hebben de snelheid, de betrouwbaarheid en de mensen. Zij doen het werk en ze doen dat goed.  “
“Als we zo doorgaan, niets als vanzelfsprekend zien en hard blijven werken, kunnen we het zeker doen.  “ aldus de flamboyante teambaas die zich terdege van bewust is dat de titels nog niet binnen zijn. “Het zal geen gemakkelijke opgave zijn, maar dat is de uitdaging en het opwindende in de F1 om met de mensen van het team samen te werken en samen onze doelen te bereiken. Dit is wat me echt motiveert en ik weet dat dit jaar beide kampioenschappen opnieuw kunnen binnen halen. “

In het rijderskampioenschap heeft Fernando Alonso 19 punten voorsprong op Michael Schumacher, bij de constructeurs leidt het Franse team met 26 punten voorsprong op Ferrari.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!