Team McLaren Mercedes and Juan Pablo Montoya zijn onderling overeengekomen om uit elkaar te gaan. Pedro de la Rosa zal naast Kimi Ra�kk�nen de rest van het seizoen uitrijden.

Juan Pablo was lid van het team sinds 2005 maar zal nu de volgende maanden doorbrengen in Miami, samen met zijn familie en vrouw Connie die in verwachting is van hun tweede kindje. Juan Pablo zal er zich beginnen voor te bereiden op zijn debuut bij het Chip Ganassi Racing team in de NASCAR.

Pedro de la Rosa zal voor de tweede keer voor McLaren racen na een geweldig debuut tijdens de GP van Bahrein in 2005 waar hij voor het team punten mee naar huis nam.

“Juan Pablo is een geweldige rijder en een fantastisch figuur die een succesvolle overstap zal maken naar NASCAR.” Zei Ron Dennis. “We zijn overeengekomen dat er momenteel zo veel gebeurt in het leven van Juan Pablo dat hij beter een tijdje uit de wagen zou blijven en zich voorbereid op zijn professionele en persoonlijke toekomst.”

“We geloven dat Juan Pablo’s beslissing om over te stappen naar NASCAR heel belangrijk voor hem is en we zullen hem steunen om een succesvolle omschakeling te maken.” Zei Norbert Haug.

Juan Pablo Montoya zelf is tevreden over zijn tijd in de F1 en de kans die hij nu van McLaren krijgt om zich te focussen op zijn verdere toekomst.

“Ik weet dat het een moeilijke omschakeling zal zijn maar ik kijk er enorm naar uit om in het NASCAR kampioenschap te rijden. Ik heb genoten van mijn tijd in de Formule 1 en ben dankbaar voor deze kans om mijn persoonlijk leven in de VS op orde te stellen en mij te concentreren op mijn carri�re.”

Pedro de la Rosa is blij dat hij werd gekozen als vervanger van Montoya.

“Ik ben natuurlijk enorm blij dat ik de kans krijg om in de MP4-21 te racen. Ik voel me er trouwens enorm vertrouwd mee, ik ken de wagen beter dan wie ook en ik ben er zeker van dat ik belangrijke punten voor het team kan scoren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *