Ferrari die sneller was dan Renault, dat is niet het scenario dat Renault in gedachten had voor haar thuisrace. De tweede overwinning op rij van Schumacher heeft het team echter wakker geschud. Renault wil koste wat het kost in Hockenheim opnieuw de snelste zijn. Denis Chevrier van Renault legt het uit.
Precies 100 jaar nadat Renault de eerste Franse Grote Prijs won, leek het er sterk op dat Renault met de overwinning zou gaan lopen. Is de tweede plaats een teleurstelling?

We willen elke race winnen, dus het is natuurlijk een teleurstelling als dat niet lukt. Na de kwalificatie dachten we dat we er uitstekend voor stonden en dat in de race alles vlot zou lopen. Anderzijds moeten we ook niet overdrijven: we eindigden tweede en verloren maar twee putnen. Op strategisch vlak was het een belangrijke tweede plaats.

Het huidige puntensysteem beloont consistentie. Is het een grote hulp?

Ons standpunt over het puntensysteem is een beetje gewijzigd ten opzichte van het seizoensbegin. In het begin wonnen we heel veel races, maar we liepen slechts twee punten per race uit. Daarna had Schumacher enkele mindere races en werd het gat groter. Nu waren we ook minder sterk, maar door het puntensysteem is het verlies beperkt gebleven. We hebben nog steeds een grote marge in beide kampioenschappen.

Ferrari heeft nu twee races op rij gewonnen. Is dit een keerpunt in het kampioenschap?

De strijd tussen Renault en Ferrari is hevig, zoals het al het hele seizoen is en waarschijnlijk zal het zo blijven tot de laatse race. We hoeven niet te panikeren, niet over onze positie in het kampioenschap, niet over de technische verschillen tussen de twee teams. Ferrari heeft nu twee races op rij gewonnen, maar daarvoor wonnen wij vier keer op rij. Ik zie niet in waarom wij in de komende weken niet terug de bovenhand kunnen nemen.

Hoe is de atmosfeer in het team op dit moment?

Zeer goed, zoals altijd. Als je wint, mag je niet op je lauweren rusten, het tij kan snel keren. Hetzelfde geldt als je verliest, je moet je dan focussen op de toekomst en een nieuwe uitdaging aangaan. Op dit moment hebben we maar één opdracht: bekijken hoe we onze wagen sneller kunnen maken.

Tot slot, het team liet al uitschijnen dat de RS26-C nog sneller zal zijn in Hockenheim?

Fernando Alonso zal met dezelfde motor racen als hier in Frankrijk, Giancarlo Fisichella zal een gloednieuwe krijgen. Beide rijders zullen wel kunnen profiteren van een prestatieupgrade. Het intrinsiek vermogen van de motor is groter dan we momenteel gebruiken. Door hem juist af te stellen kunnen we daar de komende races nog meer van profiteren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *