Het doel van Michael Schumacher is duidelijk: winnen. Als hij daarin slaagt, is het zijn achtste overwinning op het circuit van Magny-Cours.

Magny-Cours is een verraderlijk circuit, het asfalt biedt weinig grip en de hoge kerbstones kunnen je wedstrijd zo verknallen. Schumacher heeft Felipe Massa een veilige buffer tussen hem en Fernando Alonso. Bij de start kan Massa zijn tweede plek behouden, voor Alonso.

Schumacher profiteert optimaal en snelt weg van zijn teamgenoot. De Duitser rijgt de snelste rondes aan elkaar. Tiago Monteiro is het eerste slachtoffer van de kerbstones, race over voor de Portugees.

Felipe Massa komt na 15 ronden al binnen voor zijn eerste pitstop. Een ronde later volgen Raikkonen en Fernando Alonso. Ondertussen probeert Pedro de la Rosa nog altijd wanhopig voorbij Mark Webber te komen. De hongerige vervanger van Montoya lanceert aanval na aanval, maar hij raakt er maar niet voorbij. Raikkonen komt na zijn pitstop nog voor de la Rosa op de baan, dat toont aan hoeveel tijd de la Rosa wel verliest achter de Williams.

Vanuit het niets rijdt Felipe Massa de snelste ronde: 6 tienden sneller dan Schumacher tot nu toe reed. De Braziliaan geeft een duidelijk signaal: Hij kan mee met de top.

Bij Honda loopt het vooralsnog voor geen meter. Barrichello moet na 20 ronden de strijd staken met wat lijkt op een motorprobleem. Met nog 8 ronden te gaan moet ook Jenson Button nog opgeven. De versnellingsbak lijkt de boosdoener. Ondertussen rijden de twee Toyota’s aan de leiding, zowel Trulli als Ralf Schumacher moeten nog pitten.

Voor de la Rosa is het veeleer een race van ‘wat had kunnen zijn’. In het laatste kwart van de race is hij sneller onderweg dan teamgenoot Raikkonen, maar hij verloor in het begin van de race veel tijd achter Mark Webber, en later achter Jacques Villeneuve.

Fernando Alonso raakt voorbij Felipe Massa bij de tweede reeks pitstops. Alonso moet daarna niet meer binnenkomen, Massa wel, en zo kan de wereldkampioen de schade beperkt houden.

Aan de dominantie van Schumacher in Frankrijk was weinig te doen. Hij snoept twee punten af van Alonso in de strijd voor de wereldtitel. Het gat bedraagt nu 17 punten. Het is zijn 88e overwinning en zijn 4e van het seizoen. Felipe Massa mag voor de derde keer dit seizoen het podium op. Ook Ralf Schumacher reed een knappe race en ziet zijn vierde plaats beloond met vijf punten.

Binnen twee weken racen we in Hockenheim, alweer een thuisrace voor Michael Schumacher. Kan hij voor de derde keer op rij zegevieren?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *