P1. Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes)
Dat was een echt goede kwalificatiesessie en het is geweldig om de pole positie in handen te hebben. De wagen is heel het weekend al snel en ik ben er zeker van dat we een goede keuze hebben gemaakt met onze Michelin banden. Ik geloof dat we een sterke wagen hebben voor morgen. Ik kijk uit naar een race waar we een grote kans hebben om te winnen. Het werk dat we tijdens de tests hebben verricht heeft echt voor veel verschil gezorgd om ons pakket de voorbije twee weekends te verbeteren.

P2. Felipe Massa (Ferrari)
Het was een goede kwalificatie en het is altijd belangrijk om op de eerste rij te starten. Misschien kon ik de pole positie pakken maar ik had wat verkeer toen ik uit de pits kwam voor mijn tweede getimede rondje. Daardoor waren mijn banden niet meer op temperatuur, zeker bij het ingaan van de eerste bocht. Maar dat buiten beschouwing gelaten ben ik blij met het pakket dat ik heb. We hebben goed gewerkt de voorbije twee dagen; de wagen geperfectioneerd en geprobeerd om het beste uit de Bridgestone banden te halen. Ik denk dat ik zelfs op oude banden een goede snelheid kan behouden. Ik zal proberen om het best mogelijke resultaat te behalen.

P3. Rubens Barrichello (Honda)
Ik ben tevreden met ons resultaat van vandaag. Het was een geweldige inspanning om derde te worden waardoor we ook op de propere kant van de grid starten. Het hele Honda team heeft de afgelopen weken hard gewerkt om onze prestaties te verbeteren en dat zie je nu. De wagen is competitief, we lijken een constante racesnelheid te hebben en de rijdbaarheid van de wagen is aan het verbeteren. Ik denk dat we de juiste bandenkeuze hebben gemaakt dus het ziet er overal goed uit. Ik hoop dat we morgen een goede race hebben, het is zeker en vast mijn beste mogelijkheid tot nu toe om een goed resultaat neer te zetten.

P10. Robert Kubica (BMW Sauber)
Ik weet wat ons potentieel is, en dat is dit. Ik ben echt verrast sneller te zijn dan Nick want dat is niet gemakkelijk. In de derde sessie zag ik iemand met een gele vlag zwaaien. Het was geen marshall maar het leek er wel op dus ging ik minder snel waardoor mijn eerste sector niet goed was. Het gat met de wagen voor me was te groot en ze staan misschien op een andere strategie dan wij. Het wordt een moeilijke race maar ik ben optimistisch. Morgen zal ik tevreden zijn als ik de race kan uitrijden met een goede snelheid en door goed te rijden. Ik kan erg zelfkritisch zijn en wanneer ik voel dat het goed is, dan zal het goed zijn.

P12. Michael Schumacher (Ferrari)
Ik ga liever niet in het lang uitleggen wat er er deze morgen is gebeurd. Iedereen kan zijn eigen mening vormen wanneer ze de herhalingen bekijken. Ik concentreer me liever voor de race van morgen zodat we het beste kunnen halen uit de spijtige omstandigheden. De elfde plaats is het beste wat ik kon bereiken (Button verliest tien plaatsen, red.) door de straf van de stewards. Dit betekent dat ik op de propere kant van het circuit start. Ik hoop een goede start te hebben en een paar plaatsen op te schuiven. Ik maak er morgen gewoon het beste van.

P15. Fernando Alonso (Renault)
Dit was een ongewone kwalificatiesessie voor mij, maar alles is goed verlopen. Het is spijtig dat we door de straf posities verloren maar nu is het tijd om te stoppen met erover te praten en ons te concentreren om het beste uit de race te halen. Er is, op de startpositie na, niet veel veranderd voor mij. Omdat Michael ook gestraft is verliezen we niet zo veel. We weten dat de Renault goed werkt met de Michelin-banden omdat ik in staat was om competitieve tijden neer te zetten en ik denk dat het morgen nog beter zal gaan. Niemand heeft echt lange stints gehouden dit weekend dus zullen we allemaal wat leren tijdens de race. Ik heb het gevoel dat we sterk voor de dag zullen komen omdat de banden heel consistent zijn. Dus blijven duimen, positief denken en gefocust blijven. Laat eens zien wat de race brengt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter