Renault-teambaas Flavio Briatore is woedend over het illegaal verklaren van het massadempersysteem nadat de FIA eerder deze week zei dat het – tot een beroep behandeld was – een oogje ging dicht knijpen. Briatore vraagt zich af waarom de organisatie er nu pas zo fel tegenin gaat.

Het systeem heeft al een hele hetze veroorzaakt toen het na de GP van Frankrijk illegaal werd verklaard omdat het een beweegbaar aërodynamisch onderdeel werd bevonden. In Duitsland had Renault het systeem geïnstalleerd, de wagen werd afgekeurd en daarna door de stewards weer toegelaten waardoor de FIA in beroep ging.

Tot dat beroep werd behandeld zou de FIA een oogje dichtknijpen maar alle teams waren er niet happig op om het risico toch te nemen. Ook Scuderia Toro Rosso niet, het was dan ook ietwat verrassend toen het systeem bij het team werd aangetroffen en dat hun wagens illegaal werden verklaard.

Briatore vraagt zich af waarom dit allemaal gebeurt.

Er gebeuren dingen die we niet begrijpen. Dit gebeurt wanneer een team dat geen races wint hulp nodig heeft. De races worden beslist door de scheidsrechter en niet de spelers.

We gebruiken het systeem al zeven maanden en er was niets mis mee. Ik snap niet wat er is gebeurd.

Iemand heeft zitten duwen en trekken om deze situatie te creëren. We zullen hier zonder het systeem rijden omdat we geen diskwalificatie willen riskeren. Iemand heeft ons slecht gekopieerd en om dat op te lossen zijn ze naar de scheidsrechter gestapt. Dat is niet goed voor de Formule 1

Ik ben eens benieuwd hoeveel de waarde van sommige overwinningen van de mensen die nu in het voordeel zijn zal dalen. Er zijn mensen die proberen om het kampioenschap te manipuleren. Er is een afspraak tussen de FIA en enkele teams om ons tegen te werken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *