P1. Robert Kubica (BMW.Sauber):
Deze morgen konden we geen goede informatie krijgen omdat de wagen niet echt gebalanceerd was. We kozen er dan voor om in één richting te gaan, en dat was erg goed. Ik ben verrast omdat we niet echt voor snelle tijden gingen en omdat we veel sneller waren dan tijdens de ochtend. Alles is nu positief. Gelukkig liet het weer ons toe om de banden opnieuw te testen en we weten nu beter welke we moeten kiezen.

P2. Michael Schumacher (Ferrari):
Momenteel ziet het er goed uit. We moeten er wel aan denken dat verschillende teams nog vergelijkende testen hebben uitgevoerd met de banden, waardoor er zo’n verschil in tijden is. Door het weer konden we minder lang de baan op. We moeten nu de data die we vergaard hebben bestuderen om een realistisch idee te krijgen over hoe we er voor staan. Ik denk nog niet dat we het volle potentieel van sommige teams hebben gezien.

P3. Robert Doornbos (Red Bull Racing):
Het resultaat van vandaag geeft me een goed gevoel. Niet alleen hebben we ons gedurende de sessies continue verbeterd, ook mijn tijd van vanmiddag mag er zijn. Het ziet er naar uit dat we hier competitief zijn, dus ik hoop dat we deze positieve vibe morgen en zondag vast kunnen houden. Ik heb sowieso een sterke band met Hockenheim, omdat ik hier vorig jaar mijn Grand Prix debuut maakte. Ook nu zitten er weer veel Nederlanders op de tribunes, dus ik hoop dat ze vandaag hebben genoten!

P15. Fernando Alonso (Renault):
Een rondje is hier erg kort en er leek wel erg veel verkeer te zijn vandaag. Tijdens mijn getimede rondjes werd ik telkens een beetje gehinderd. De omstandigheden waren moeilijk, mede door een slibberig baanoppervlak dat weinig grip bood. Het belangrijkste is dat we beseffen dat de omstandigheden van vandaag anders waren dan wat we voor de rest van het weekend verwachten. Ik probeerde vandaag dus vooral om gewoon te worden aan het circuit, in plaats te denken aan de set-up. De R26 doet het goed en de situatie lijkt momenteel nog OK.

P22. Christijan Albers (Midland F1):
Vandaag was het gewoon een slechte dag voor mij. Deze morgen ontplofte mijn motor waardoor ik minder kon rijden en om nog wat zout op de wonde te strooien verlies ik daardoor tien plaatsen verlies op de grid. Door de regen kon ik tijdens de middag niet veel rijden en werd ik gehinderd door verkeer wanneer het toch kon. Morgen is het een nieuwe dag, ik ben blij dat er zo veel fans hier zijn om me te steunen en zal mijn best doen om een goede prestatie neer te zetten.

Crash. Nico Rosberg (Williams):
Het was vandaag een teleurstellende dag voor me omdat ik zo goed als niet heb kunnen rijden. Na de crash van deze morgen hebben de mecaniciens alles gedaan om mijn wagen te repareren maar het lukte niet om me tijdens de tweede sessie nog buiten te krijgen. Dat is spijtig, maar ik zal het morgen goed maken met wat meer te rijden tijdens de derde sessie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *