De website F1-Central meldt dat de stewards op Hockenheim deze morgen het demper systeem van Renault toch legaal hebben verklaard. Ze gaan daarmee in tegen de beslissing die de FIA eerder deze week nam. De organisatie vond dat het een beweegbaar aërodynamisch onderdeel was en dus viel het volgens hen buiten de regels.

Het Renault team vond niet dat het juiste procédé werd gevolgd om het ding te verbieden en gaf hun derde wagen aan de technische inspectie voor een controle.

Die inspecteurs verklaarden de wagen illegaal omdat het verboden stukje technologie er in te vinden was, maar de stewards kregen informatie van Renault dat de voorbije bevindingen tegensprak. Zij gaven als antwoord Het gebruik van zo’n demper systeem moet worden toegelaten. omdat er volgens hen geen technische regelgeving bestaat die het gebruik ervan verbied.

Renault heeft ondertussen het systeem weer toegepast op al hun wagens voor gebruik tijdens het GP weekend. Pikant detail, het dempersysteem zit in de neus en komt niet in aanraking met de lucht.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *