P1. Felipe Massa (Ferrari):
Vandaag hebben we zoals gewoonlijk gewerkt aan het evalueren van de banden en aan het vinden van de beste afstelling van de wagen. De baan is heel vuil dus was het heel moeilijk rijden. We zullen alle informatie moeten bekijken en we moeten heel zorgvuldig de juiste keuzes maken voor de kwalificatie, en nog belangrijker, voor de race.

P2. Fernando Alonso (Renault):
Het was een goede start van het weekend voor mij. Er was heel weinig grip vandaag en dat betekende dat de balans van de wagen nogal wisselvallig was, maar we zijn erin geslaagd ons normale programma af te leggen, de prestatie van de banden aan te voelen en enkele veranderingen te maken aan de afstelling. Ik had in het begin wat problemen met de achterkant, maar we konden dat kalmeren tijdens de sessie en we zullen morgen in dezelfde richting blijven voortwerken. De tijden lijken competitief, dus ik denk dat we op de goede weg zijn.

P3. Giancarlo Fisichella (Renault):
Ik had een probleem in mijn eerste ronde toen de tractiecontrole uitviel bij het uitkomen van bocht 7 en ik half spinde. Maar we hebben het opgelost in de pitbox en begonnen daarna aan het normale programma. Het is veel kouder dan gewoonlijk hier in Hongarije, en dat betekent dat er inderdaad heel weinig grip is van het asfalt maar ook van de banden. Hierdoor was de baan moeilijk te berijden, maar we hebben enkele goede veranderingen aangebracht en moeten er nog wat doen vannacht. Het zal een moeilijk weekend worden door de omstandigheden, maar we lijken in redelijke vorm te zijn.

P4. Robert Doornbos (Red Bull Racing):
Door het constant veranderende weer was het een speciale dag. Het was nogal koud op de baan dus was het moeilijk om de banden op temperatuur te krijgen en hard te kunnen pushen, maar we hebben goed werk verricht. Het team reageerde goed op de veranderingen vanmorgen en we hebben ons bandenprogramma voltooid, wat belangrijk is voor het komende weekend.

P8. Michael Schumacher (Ferrari):
Het is altijd moeilijk om de resultaten van vrijdag te beoordelen. We moeten de data goed bekijken om een duidelijker beeld te krijgen van de situatie. We hebben in het tweede uur veel tijd gespendeerd op de baan en ik kon niet in het oog houden wat de andere rijders aan het doen waren. Over het algemeen kunnen we zeggen dat ons pakket wagen-motor-Brigestonebanden goed is, maar we weten niet hoe competitief de anderen zijn. De lage temperatuur is geen probleem: de sleutel is de juiste band te kiezen voor de kwalificatie en de race. Natuurlijk hopen we vooraan te staan op de grid en ik denk dat we veel kans hebben dat dat zal lukken.

P25. Kimi Räikkönen (McLaren):
Wanneer de Michelin-banden nieuw waren, voelde de wagen echt heel goed en snel aan (Räikkönen zette de snelste tijd neer in de eerste sessie, red.), maar we sukkelden deze namiddag een beetje met oude banden, en ik denk dat we morgen een andere band moeten proberen om te zien of dat beter werkt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *