Zoals verwacht passeerde er de voorbije nacht een regenzone over het circuit van Hongarije. Hierdoor was het circuit ‘s ochtends, bij de oefensessies van de GP2, nog nat, maar toen de F1-motoren begonnen te brullen was het toch min of meer droog.

De eerste vrije training kwam traag op gang. De uiteindelijke aanvoerders van de tabellen, Kimi Räikkönen en Michael Schumacher, kwamen pas in de laatste minuten buiten en vielen de tijd van Anthony Davidson aan, die tot dan toe lange tijd op de eerste plaats had gestaan. Alleen Räikkönen wist de tijd te verbeteren en de top-3 van de eerste sessie werd dus vervolledigd door respectievelijk Davidson en Michael Schumacher.

Door de matige weers- en baanomstandigheden (asfalttemperaturen van hoogstens 28°C) kwamen slechts 22 van de 27 rijders buiten, waarvan er nog eens 4 slechts 1 rondje reden.

In de tweede sessie dan was er naar goede gewoonte meer activiteit. Het bleef er echter aan een slakkengangetje aan toe gaan: Felipe Massa’s 1:21.778, anderhalf tienden trager dan de tijd van Kimi Räikkönen in de eerste oefensessie, stond al vroeg op de tabellen en bleef daar tot op het einde staan. De Renaults kwamen het dichtstbij maar bleven toch een straatlengte achter op 1.3 (Fernando Alonso) en 1.4 (Giancarlo Fisichella) seconden. Michael Schumacher strandde op 2.1 seconden van zijn teamgenoot en de aanvoerder van de voormiddag Kimi Räikkönen bleef op meer dan 4 seconden.

Verder noteren we een spin van Giancarlo Fisichella en dat Takuma Sato in zijn Super Aguri een 17de tijd neerzette op 2.8 seconden van Felipe Massa.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *