Ralf Schumacher heeft zich kritisch uitgelaten over zijn voormalige werkgever Toyota. De 32- jarige Duitser, die wordt vervangen door Timo Glock, reed de afgelopen drie jaar in Japanse loondienst. Schumacher wijt het gebrek aan resultaten aan de merkwaardige denkwijze die het team erop na houdt.

Schumacher begrijpt niet dat Toyota niet geprobeerd heeft om Ross Brawn aan te trekken: Ik weet dat Toyota het enige team is dat geen enkele poging heeft ondernomen om Ross Brawn vast te leggen. Het contact werd wel aangeboden, maar er kwam geen reactie. Er vond geen enkele ontmoeting plaats.

De structuur van het team is duidelijk het resultaat wat ze noemen de ‘Toyota Way’ en daar kan niets aan veranderd worden. gaat de Duitser verder in de Duitse krant Express. Dat is ook de reden dat iemand als Ross Brawn nooit naar Toyota zal gaan. Brawn had bij Toyota een kandidaat moeten zijn, hij kon het team met zijn kennis en ervaring verder helpen, maar bij Toyota duldt men geen one-man-show.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!