Timo Glock racet volgend seizoen voor Toyota. Dat heeft de Japanse renstal maandagochtend bevestigd. De GP2- kampioen wordt hiermee de teamgenoot van Jarno Trulli. Kamui Kobayashi werd vorige week al vastgelegd als derde rijder.

Glock, die in 2004 zijn Formule 1 debuut maakte voor Jordan, was in de wolken over zijn terugkeer in de Formule 1: Het is een geweldig gevoel om weer een racecoureur te zijn en ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt voor deze kans en ik ben Toyota dan ook erg dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben. Ik hoop dat ik volgend jaar een goede indruk kan maken.

Hoelang de overeenkomst precies duurt tussen Glock en Toyota is niet bekend, maar het zou gaan om een meerjarig contract. Waarschijnlijpk zal Glock voor het eerst testen voor zijn nieuwe werkgever in Jerez, begin december.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!