Kimi Raikkonen is weer verliefd op de Formule 1. In 2003 en 2005 was het van net niet, maar in zijn eerste seizoen met Ferrari won hij dit jaar zijn eerste wereldtitel. Afgelopen zondag werd de wereldtitel tijdens de Ferrari World Finals in Mugello gevierd met ruim 30.000 fans. De Fin reed daarbij ook enkele demonstratieronden met de F2007. Nu geniet The Iceman van een welverdiende en deugddoende vakantie.

Het lijkt erop dat ik niet kan stoppen met lachen. zei Raikkonen op de officiële website van Ferrari. Waar ik ook ga, telkens komen mensen op me af om te feliciteren. Het lijkt wel of iedereen in Italië zo gelukkig is als ikzelf. Het was geweldig om in Mugello de titels samen met duizenden fans en enkele partners van Ferrari te vieren. Ik ben heel trots dat ik deel uitmaak van de Ferrari-familie en ik wil dan ook iedereen bedanken.

Ik herinner me mijn eerste keer dat ik in een raceauto reed.  gaat de gelukkige Fin verder. Dat was in een Formule Renault, daarnaast dacht ik ook aan mijn eerste Formule 1- race bij Sauber. Ik weet nog hoe dat voelde, maar nu was het het nog veel specialer om in Mugello weer in de auto te stappen waarmee ik de wereldtitel heb gewonnen.

De kersverse wereldkampioen geniet nu van een verdiende vakantie, in december begint hij weer aan het testwerk: Nu is het tijd voor vakantie en probeer ik me zoveel mogelijk te ontspannen om mijn batterijen weer op te kunnen laden. Ik heb het afgelopen seizoen elke week gereden en nu is het tijd om aan iets anders te denken. Nu probeer ik zoveel mogelijk niet aan Formule 1 denken, al zal dat moeilijk worden na zo’n geweldig jaar. Ik ben opnieuw verliefd geworden op deze sport.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!