Het zat er dit seizoen vaak bovenarms op tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. In zijn boek “My story” geeft Hamilton zijn kant van het verhaal, vandaag stond er een voorpublicatie in het Britse tabloid The Sun.

Ik ben er zeker van dat Fernando al die aandacht voor mij en mijn prestaties helemaal niet zo leuk vond. Hij was een tweevoudig wereldkampioen en heeft nooit veel weerstand gekregen. Ik denk niet dat hij verwacht had dat een rookie hem zo onder druk kon zetten, laat staan hem zou kunnen verslaan.

Ik heb niets tegen Fernando, ik bewonder hem zelfs. Het was dan ook jammer dat onze relatie niet verbeterde maar het is niet alsof er niets geprobeerd werd.

In januari had het team een fitnessweek gepland in Finland. Het zorgde er echt voor dat we naar elkaar toe groeiden, iedereen was er: ikzelf, Pedro de la Rosa, de mecanicien en ingenieurs… Iedereen behalve Fernando.

Ron Dennis vroeg me of ik extra mijn best wou doen om Fernando zich welkom te laten voelen maar hij is erg gesloten: als je “hallo” zegt hij “hallo” terug en dat is het dan. Ik probeerde om met hem computerspelletjes te spelen op z’n kamer om toch een band op te bouwen.

Tijdens de GP van Monaco vroeg het team aan Hamilton om een gat van vijf seconden te bewaren tussen hem en Alonso. De Brit reageerde geïrriteerd dat hij “nog geen vlag had gezien” en bleef, tegen de orders in, vlak achter Alonso plakken.

Volgens Hamilton geraakte Alonso tijdens de volgende GP’s gefrustreerd door de goede resultaten die hij neerzette terwijl de Spanjaard tevreden moest zijn met minder. Hamilton won in Canada en de VS, terwijl Ferrari een dubbelslag sloeg in Frankrijk. Alonso zei toen aan het team dat hij blij was dat de Ferrari’s Hamilton punten hadden ontnomen.

En toen kwam Hongarije waar sneller ik sneller was dan de rest, Fernando incluis. Ik was er zeker van dat ik voor hem ging starten. Tijdens de kwalificaties vroeg Ron me een paar keer om Fernando te laten passeren maar ik zag hem niet. Ik dacht: ‘Ik ga niet trager rijden als hij niet kan volgen’. Ik voelde dat Ron kwaad was.

Tijdens de laatste pitstop kwam ik de pits ingedraaid en ik dacht dat Fernando iets vreemd aan het doen was, maar ik wist niet wat. Ik zag hem in z’n spiegels kijken en hij bleef staan ondanks het feit dat hij mocht vertrekken.

Ik stond dus te wachten tot hij doorreed, ik dacht dat Ron me zo wou straffen omdat ik zijn instructies had genegeerd maar dat was helemaal niet het geval. Het was Fernando die me strafte omdat ik hem niet voorbij had gelaten.

Achteraf hoorde ik dat Ron en Fernando ruzie hadden gemaakt, Fernando zou gezegd hebben dat hij e-mails in zijn bezit had die bezwarend waren voor het team. Net zoals iedereen was ik totaal verbaasd, het was niet te geloven dat zoiets op zondagmorgen zou voorvallen.

In Italië ontplofte de zaak toen het duidelijk werd wat Fernando’s rol was. In Francorchamps reed hij me van de baan en toen werd het duidelijk dat alles kon gebeuren. Als hij agressief was, werd ik dat ook. Het was geen gezonde situatie.

Binnenkort komt “Lewis Hamilton: My story” uit in het Verenigd Koninkrijk. De hele voorpublicatie kan je lezen op de website van The Sun.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *