De kostenbesparingen die de FIA de afgelopen jaren heeft ingevoerd werpen vruchten af. Volgens BMW Motorsport baas Mario Theissen liggen de budgetten nu veel lager dan enkele jaren geleden en kunnen sommige F1 technologieën worden omgezet naar de gewone wagenmarkt.

Voor ons is de Formule 1 niet alleen een toonbank om de sterktes van het BMW merk in de kijker te zetten, we gebruiken het als een instrument voor de ontwikkeling van onze technologie. Het is ook een leerrijk en motiverend instrument voor onze jonge werknemers.

Ons budget is lager dan in 2006. Door de testbeperkingen, de langere levensduur van een motor en de gehomologeerde technologie worden de kosten beperkt.

Vandaag geven we minder geld uit aan het BMW Sauber F1 Team dan dat we een paar jaar geleden in onze samenwerking met Williams pompten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter