Ondanks dat hij net naast de wereldtitel greep, kijkt Lewis Hamilton met een tevreden gevoel terug op zijn debuutseizoen in de Formule 1. De McLaren verloor de titel met één punt verschil van Ferrari-coureur Kimi Raikkonen.

Het was geen prettig gevoel toen de versnellingsbak er even mee ophield in de laatste race, maar ik dacht nog steeds dat ik kampioen kon worden. vertelde Hamilton aan de Britse krant The Sun. Maar over het geheel genomen was het een fantastisch seizoen. Ik heb enorm veel geleerd in een korte tijd, het hele seizoen was een geweldige ervaring. Voor de eerste race was ik zowel lichamelijk als geestelijk net zo goed voorbereid als de anderen, misschien nog wel iets meer.

Ik moest ineens belangrijke beslissingen nemen en situaties inschatten en ik denk dat dat me goed is afgegaan. gaat de jonge Brit verder. Ik had echter de minste ervaring van de meeste coureurs en dus moest ik alles gewoon aanpakken zoals het op me af kwam. Ik ben nu de nummer twee van de wereld en dat is goed. Het heeft mijn eigen verwachtingen overtroffen.

Hamilton zegt verder dat hij niet te lang wil stilstaan bij het mislopen van de titel: Ik denk niet aan wat-als-situaties. kijkt de McLaren-coureur even terug. Volgend seizoen zal ik nog beter zijn. In deze sport gaat het alleen maar om winnen. We zijn nog 22 weken verwijderd van het nieuwe seizoen en ik kan niet wachten tot het zover is.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!