Kimi Raikkonen is vrijdagavond officieel tot tot wereldkampioen van 2007 gekroond. Tijdens het traditionele FIA- gala in Monaco nam de 28- jarige Fin de trofee in ontvangst.

Ik ben heel blij dat ik deze trofee, die hoort bij het winnen van de wereldtitel, in ontvangst mag nemen. zei Raikkonen bij het in ontvangst nemen van de trofee. Het winnen van het wereldkampioenschap is altijd mijn doel geweest en ik ben erg blij dat ik dit nu bereikt hebt in mijn eerste jaar bij Ferrari. Ferrari is een geweldig team met geweldige mensen, zowel op professioneel vlak als persoonlijk. Dit kampioenschap is het resultaat van het harde werk van een hele groep mensen die de moed nooit hebben opgegeven, zelfs niet op momenten dat het een verloren zaak leek. Verder wil ik mijn familie, mijn vrouw Jenni en iedereen die mij geholpen heeft tijdens mijn loopbaan bedanken.

Verder werd er een trofee overhandigd aan de teambaas van Ferrari, Jean Todt voor de constructeurstitel die het team in 2007 behaalde. Todt zei: Het is een enorme eer om hier vandaag aanwezig te zijn en het succes van onze beide kampioenschappen te vieren na een erg vreemd jaar. Na de Japanse Grand Prix dachten we niet meer dat het ons zou lukken, maar dankzij de moed en het talent van de coureurs en het team, en natuurlijk een beetje geluk kunnen we hier een fantastisch seizoen afsluiten. We hebben afgelopen seizoen negen races gewonnen en een mooie rijderstitel voor Kimi Raikkonen in zijn eerste jaar bij Ferrari.