Kimi Raikkonen heeft een mager Grand Prix weekend achter de rug. In de kwalificatie beschadigde de Ferrari-coureur zijn voorwielophanging nadat hij kennis had gemaakt met de vangrails. Daardoor startte hij slechts vanop een zestiende plaats. Bij de start kon de Fin meteen vier plaatsen goed maken en door de strategie werd hij nog achtste, goed voor één punt.

Ik maakte een goede start en kon snel opklimmen naar de twaalfde plaats. zei Raikkonen na de race. Daarna had ik de hele tijd last van verkeer en kreeg ik nooit de kans om in te halen. Het kwam enkel door mijn strategie dat ik nog wat plaatsen kon winnen, maar meer zat er voor mij niet in.

Ondanks dat ‘The Iceman’ verder achterop is geraakt in het kampioenschap, ziet hij zichzelf nog steeds meedoen om de wereldtitel: Mijn situatie in het kampioenschap is er niet beter op geworden, maar er is nog een lange weg te gaan in het kampioenschap. Ik ben niet het type dat snel opgeeft.

Raikkonen staat na vijf races op een vierde plaats in het rijderskampioenschap, de achterstand op het McLaren-duo Alonso-Hamilton dat aan de leiding gaat is opgelopen tot vijftien punten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!