Voor Ferrari was het gisteren in Monaco een kwestie van de schade beperken. Felipe Massa is daar ondanks zijn grote achterstand ook in geslaagd: zijn derde plaats is goed voor zes punten en dus slechts een kleine kloof in de WK-tussenstand.

Dat Ferrari voor de race niet overmoedig was, legde de Braziliaan na de race uit: We zagen de rondetijden in de kwalificatie en we waren niet zeker. Het enige dat we dachten was dat zij (McLaren, red.) misschien geen perfecte ronde hadden gehad in de kwalificatie. In de race was het voor iedereen duidelijk…

Ik denk dat dit het best mogelijke resultaat was dat ik vandaag kon behalen, als je naar de snelheid van onze naaste concurrenten kijkt, zei Massa nog. Halverwege heb ik de situatie bekeken en me geconcentreerd op mijn eigen race en het uitrijden ervan. We hebben geprobeerd of we de situatie konden veranderen op extra zachte banden in de tweede stint, maar het maakte niet veel verschil.

Een derde plaats is geen slecht resultaat en daarom is het nodig om verder vooruit te kijken. Optimisme is zo vroeg in het seizoen een must, en is ook aanwezig bij de Ferrari-rijder: Deze zes punten zijn heel belangrijk: het kampioenschap is nog steeds zeer open en er is nog een lange weg te gaan.

Vandaag waren we het inferieure van de twee teams, maar we hebben alles in huis om weer aan het winnen te gaan, meteen vanaf volgende race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter