Lewis Hamilton werd gisteren tweede in Monaco en dat maakt de rookie enorm blij. De jonge Brit is vooral tevreden omdat hij en Alonso een resultaat hebben behaald waar iedereen in het team hard voor gewerkt heeft.

Mijn start was vrij goed en ik kon kort bij Fernando blijven, maar natuurlijk hield het geen steek om iets geks te proberen aangezien het ons werk is het team een maximum aan punten te verzekeren. Het is bijna onmogelijk in te halen in Monaco en daardoor is je enige kans dat de rijder voor je in de fout gaat. Maar Fernando is een tweevoudig wereldkampioen dus wist ik dat er geen fouten zouden komen.

Toch leek Hamilton na afloop van de GP niet zo tevreden te zijn. Een journalist merkte tijdens de persconferentie achteraf op dat de Brit altijd het zwaarst geladen is en zo dus minder kans heeft om een pole positie te behalen.

Op het eind van de dag ben ik een groentje. Dit is mijn eerste F1 seizoen en ik ben tijdens mijn eerste GP hier tweedes geworden dus kan ik niet echt klagen. Het is leuk om te weten dat ik dezelfde snelheid als Fernando heb maar het is iets waar ik mee moet leven. Ik heb het nummer twee op mijn wagen, dus ben ik de tweede rijder.

Ron Dennis verdedigde de keuze van het team om een zeer conservatieve strategie aan te nemen. Dat was volgens de Brit nodig om een eventuele safetycar periode voor te bereiden.

Deze race moeten de rjders niets anders doen dan snel rijden zodat wij de afloop kunnen bepalen, en dat is mijn job. Ik vind het niet leuk om rijders te laten vertragen, en hen te frustreren want ik ben een racer in hart en nieren.

Maar als je in Monaco wil winnen moet je dat doen, en ik ga er geen excuusjes voor zoeken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter