Fernando Alonso behaalde gisteren een overweldigende zege in de Grote Prijs van Monaco. Alleen teamgenoot Lewis Hamilton kon de Spanjaard bijhouden, de rest van de concurrentie eindigde op ruime achterstand. Met zo’n resultaat kan je niet anders dan tevreden zijn.

Deze overwinning betekent veel voor mij en voor onze strijd in het wereldkampioenschap. Ik heb nog nooit de ervaring gehad om de concurrentie meer dan een minuut voor te zijn, wat hiervan waarschijnlijk één van mijn beste overwinningen ooit maakt.

Toch slonk zijn voorsprong op Lewis Hamilton op het einde van zijn tweede stint. Op de vraag of hij zich daar zorgen over maakte, antwoordde Alonso: Nee, niets, helemaal niet. Ik denk dat we na onze stop gewoon naar de finish gecruist zijn. We hebben de auto’s gewoon veilig thuisgebracht, meer was er niet te doen. Na de pitstops behieleden Lewis en ik de eerste twee plaatsen en ben ik gewoon vertraagd. Ik wist ook dat zelfs als iemand achter je een halve seconde sneller is, hij je waarschijnlijk toch nooit zal voorbijsteken hier in Monaco.

Bij McLaren ontkent men niet dat Lewis Hamilton zich ingehouden heeft toen hij achter Alonso zat. En toch: Het is natuurlijk altijd wel een gevecht, omdat je geen fouten mag maken, niet breed mag gaan in een bocht of geen chicanes mag missen door te laat te remmen. De druk van je achtervolger is altijd groter als hij zo dicht bij je is, maar anderzijds is dat duel in Monaco een beetje gemakkelijker voor de koploper omdat het iets gemakkelijker is om je positie te behouden.

Een reporter van de Franse krant L’Equipe vroeg zich nog af of er eigenlijk überhaupt wel zorgen waren tijdens de race van Alonso. Om daar positief op te antwoorden, moest hij het toch relatief ver gaan zoeken. Het was een heel mooie race en ik had helemaal geen zorgen, alleen in de aanloop naar de tweede stop: een Safety Car-situatie kan op dat moment een waar drama zijn omdat iedereen je kan bijhalen en jij nog moet pitten, en iedereen op een éénstopper je voorbij zal gaan.

Maar als dat al de grootste zorgen waren, dan mogen we wel stellen dat het al bij al een rustige namiddag is geweest…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter