Met het verdwijnen van Juan Pablo Montoya uit de Formule 1 komt er bij McLaren zowieso een zitje vrij. Testcoureur Gary Paffett, vorig seizoen nog DTM-kampioen, hoopt net als Pedro de la Rosa op promotie. Ook Lewis Hamilton staat op het verlanglijstje van teambaas Ron Dennis, maar Gary Paffett vind van zichzelf dat hij het beste geschikt zou zijn voor het stoeltje.

De 25-jarige Engelsman vertelde aan de Britse zender ITV : “Lewis doet het niet slecht in de GP2-Series, maar ik rij al in een Formule 1-wagen rond en hij niet. Als je in de Formule 1 wilt racen moet je al in een Formule 1-wagen hebben gereden, en dat is wat ik nu doe. Hij niet. Daarom vind ik dat ik in een betere positie zit dan hij.”

“Maar mijn voornaamste doel is in de Formule 1 debuteren. Als dat niet bij McLaren is maar bij een ander team, is dat geen probleem voor mij. Zolang ik maar kan racen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter