MontyJuan Pablo Montoya zal volgend jaar uitkomen voor het Chip Ganassi team in de NASCAR reeks. Dat liet het team weten voor de USG Sheetrock 400 op de Chicagoland Speedway waar Montoya te gast was en een ontmoeting had met enkele hooggeplaatste NASCAR medewerkers.

Montoya zal met wagen nummer 42 rijden en kan zelfs wanneer dit F1 seizoen er op zit in actie komen voor het team. Het was al een tijdje duidelijk dat zijn dagen bij McLaren geteld waren en dat er voor de Colombiaan geen plekje meer zou zijn op de F1 grid.

Montoya wou blijkbaar snel de Formule 1 vaarwel zeggen, de gesprekken tussen hem en het team verliepen dan ook zeer vlot. Volgens teambaas Chip Ganassi zei de Colombiaan tegen hem dat hij terug wou racen.

“Het wordt nog leuk. We hebben samen al veel succes geboekt en dat maakt het veel gemakkelijker. De onderhandelingen, als je dat zo kan noemen, waren snel achter de rug. Het is leuk om iemand in je wagen te hebben die echt deel wil uitmaken van je team.”

Juan Pablo Montoya debuteerde in 2001 in de Formule 1. Hij won tijdens zijn eerste seizoen de GP van Itali� en wist later ook in Monaco te winnen. Hij bezit de pure snelheid die nodig is om te winnen, maar ontbrak het geduld om dat regelmatig te doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *