Arme Giedo van der Garde, hij had het allemaal zo netjes uitgestippeld. Zag de Nederlander nog kansen nadat Markus Ericsson werd bevestigd door Sauber, nu blijkt dat de Zwitsers gekozen hebben voor de centjes van de Braziliaan Felipe Nasr.

Dit werd bevestigt in Sao Paulo, waar dit weekend de Braziliaanse Grand Prix wordt verreden.

Van der Garde reed vorig jaar in de Formule 1 voor Caterham, waarbij hij geen punten wist te scoren. Hij stapte daarna over naar Sauber, waar hij na een jaar als reservecoureur hoopte op een racestoeltje.

De 22-jarige Nasr kreeg echter de voorkeur boven Van der Garde die toch alweer 29 jaar is, met dank aan de financiële steun van Banco do Brasil dat volgend seizoen prominent op de bolides van Sauber zal prijken. Nasr heeft vanaf de wintertest in Bahrein zijn kilometers gemaakt met Williams FW36 en daarnaast enkele keren in de VT1.

In de wandelgangen van de paddock werd al gefluisterd dat schoonpa Boekhoorn inzette op een bedrag van circa 12 á 14 miljoen euro. De schok in het kamp Van der Garde moest dan ook groot zijn geweest, toen Ericsson bij Sauber instapte voor -naar verluidt- twintig miljoen euro.

Maar de Nederlanders bleven rustig, totdat het Braziliaanse Globo het slechte nieuws prominent op hun voorpagina etaleerden.

Wat GvdG nu gaat doen is nog ongewis. Caterham en Marussia/Manor zijn meer dood dan levend, daar valt niet veel van te verwachten behalve ‘hoop’. Bij Toro Rosso lijkt Vergne steeds hogere ogen te gooien, terwijl Force India zeker verder wilt met Sergio Perez.

Lotus Genii zou een mogelijkheid kunnen zijn voor Giedo: Grosjean zou azen op een McLaren-stoeltje, maar is de Fransman ook afhankelijk van de deal tussen Alonso en Woking.

En anders is de Formule 1 een gesloten boek voor Giedo van der Garde.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!