De Formule 1-teams en de grootaandeelhouder CVC Capital voeren gesprekken om een crisis te voorkomen. CVC Capital heeft daarbij ingestemd met een basisfee, de kleine teams (Force India, Lotus, en Sauber) zouden een basisfee ontvangen waarmee hun financiële problemen opgelost zouden kunnen worden.

De basisfee zou voor de 3 teams samen 128 miljoen Euro bedragen. Gerard Lopez van Lotus hoopt dat er voor Brazilie al duidelijk kan komen. De kleine teams zijn het oneens met de verdeling van het prijzengeld. Zo strijkt Ferrari sinds 1981 extra geld op omdat het langst in de Formule 1 zou zitten. Deze extra bonus zou 50 miljoen Euro bedragen, evenveel als de totale toelage van Force India.

In totaal strijkt CVC Capital jaarlijks meer dan 1 miljard Euro op, 640 miljoen Euro gaat hiervan naar de teams. Helemaal eens zijn de teams het nog niet, zo vind Toto Wolff van Mercedes dat de grote teams de kleine niet moeten sponsoren. Daarnaast is ook niet duidelijk of Caterham en Marussia ook een extra bijdrage krijgen. Daarnaast wil Lotus een jaarlijkse basisfee voor alle teams en niet een eenmalige, of dit plan er door komt is ook nog onduidelijk.

Aan de andere kant voelen de grote teams er ook weinig voor om in de toekomst 3 auto’s in te zetten. Dit zou de kosten voor de grote teams namelijk nog hoger maken. Door Force India, Lotus, en Sauber te helpen zou deze dreiging ook weg zijn. Wordt vervolgd, we houden je op de hoogte!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter