Nog voor hij een meter tijdens een Grand Prix heeft verreden, kampen ze bij Super Aguri al met problemen aan de nieuwe wagen. De SA06 is weliswaar een nieuw ontwerp, toch blijft de basis de vier jaar oude Arrows. Het chassis is wel aanzienlijk lichter gemaakt en heeft een volledig nieuw aërodynamisch pakket, een aluminium versnellingsbak en een hertekende achterwielophanging meegekregen. De wagen maakte zijn circuitdoop afgelopen week met Takuma Sato op het clubcircuit van Silverstone, en donderdag maakte ook Sakon Yamamoto (die volgend weekend zijn debuut maakt) een rondje met de nieuwe wagen.

Het is mogelijk dat we met enkele probleempjes te kampen krijgen, zegt teambaas Aguri Suzuki. Zijn coureur Sato vond de wagen nog niet zo slecht : De wagen voelde goed aan, hoewel het moeilijk in te schatten is hoe de nieuwe wagen zal reageren op een circuit, vermits het Stowe-circuit veel korter is dan een normaal racecircuit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter