Enkele jaren geleden probeerden ze het al, maar net als toen is Honda er niet in geslaagd om een snelheidsrecord te breken. Een deel van het team was afgezakt naar de Bonneville Salt Flats in de Amerikaanse staat Utah, met de Zuid-Afrikaanse testcoureur Alan van der Merwe. Toch was het maar nipt. De wagen was lichtelijk aangepast, zo had de wagen een roer in plaats van een achtervleugel, en haalde een gemiddelde van 397.360 kilometer / uur, volgens de krant the Independant. De wagen haalde in topsnelheid wel meer dan 400 kilometer / uur, maar voor het record (de gemiddelde snelheid)werd dus net niet gehaald. Het zou leuk zijn geweest om het record te halen, misschien een volgende keer want we zijn er maar twee en een halve kilometer van af, zegt Alan van der Merwe. Ironisch genoeg haalt het team dit seizoen op de circuits niet de nodige snelheid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *