De prestaties en de betrouwbaarheid van Ferrari dwingen Renault om hun strategie aan te passen in vergelijking met vorig jaar. Toen moesten ze McLaren achter zich houden en die opdracht was volgens Pat Symonds veel gemakkelijker dan die van dit jaar.

De strategie die we dit jaar gebruiken is totaal anders dan vorig jaar. Toen waren onze rivalen veel sneller dan ons, maar hun betrouwbaarheid was hun grootste zwakte. We zaten ook op dezelfde banden, waardoor het moeilijk was om met hen te racen. Toen moesten we dus conservatief zijn en van hun onbetrouwbaarheid gebruik maken.”

Dit jaar zit Ferrari op andere banden dan ons waardoor hun prestaties anders zijn. En misschien wel belangrijker, ze zijn enorm betrouwbaar! We hebben onze prestaties op alle vlakken verbeterd, hebben meer punten gescoord en zijn meer races aangekomen. Maar dat is dit jaar niet genoeg, we moeten agressief ontwikkelen en racen. Dat is natuurlijk veel leuker, en als we terugkijken naar 2005, dan lijkt het bijna een saai jaar in vergelijking met dit!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *