Dit jaar opende het seizoen traditioneel niet in Australië, maar in Bahrein. De race in Melbourne werd verschoven omdat de race samenviel met de Commonwealth Games. De organisatie hoopt om in 2007 terug het seizoen te openen, maar zit opnieuw met de handen in het haar. Albert Park verwacht de F1 van 16 tot 18 maart, terwijl het World Swimming Championship op 17 maart van start gaat. Toch is de organisatie ervan overtuigd dat beide evenementen op hetzelfde tijdstip plaats kunnen vinden.

Voorzitter van de organisatie van de GP, Ron Walker: Ik heb net de FIA-vergadering in Parijs bijgewoond. We hebben de hele dag vergaderd en zijn er nog niet uit. Het zou van 16 tot en met 18 maart kunnen worden, maar ook een week eerder of later.

Minister van Toerisme, John Pandazopoulos is van mening dat beide evenementen samen organiseren geen probleem mag vormen: Ik denk dat we de enige stad ter wereld zijn die dit soort evenementen tegelijkertijd kan organiseren. Het is ons doel om de F1-race als eerste te organiseren, de seizoensopener krijgt altijd de meeste aandacht. Wij hebben de beste bezoekersaantallen ter wereld. 

Of het echter zover komt is nog maar de vraag. F1-baas Bernie Ecclestone heeft eerder al te kennen gegeven dat hij veel liever het seizoen opent in Bahrein, aangezien de kijkcijfers daar een stuk hoger liggen dan bij de Australische GP omdat de race vroeg in de ochtend gereden wordt.

Alles ligt dus in handen van de FIA, de voorlopige kalender voor 2007 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!