De Formule 1 zou vanaf volgend seizoen gebruik kunnen maken van een nieuw veiligheidssysteem. Het zou gaan om rode en gele veiligheidslampjes in de cockpit van de wagens. Daarmee zouden de coureurs onmiddellijk gewaarschuwd kunnen worden als er ergens op het circuit met een rode of een gele vlag gezwaaid wordt.

Het systeem werd uitgetest door Red Bull op het circuit van Hockenheim, en zou positieve commentaren gekregen hebben. De FIA zou er sterk over nadenken om het volgend jaar al in te voeren, na de hele situatie vorig weekend. Toen reden zowel Michaël Schumacher als Fernando Alonso nog enkele wagens voorbij tijdens een gele- of rode vlagsituatie. Met de lampjes in de cockpit zouden de coureurs de vlaggen van de marshalls niet meer kunnen negeren, althans volgens de theorie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter