Aanstaande donderdag zal de Formule1 wereldkampioen van 1996, Damon Hill, op het Engelse Silverstone een drie uur durende test afleggen met de 600 pk sterke GP Masters bolide. De testen van aanstaande donderdag zijn ter voorbereiding op de aankomend weekend te houden GP Masters race op Silverstone, waaraan Hill mogelijk zal deelnemen.

Wanneer Hill naar aanleiding van de test zal besluiten de race op Silverstone te rijden, zal hij de derde oud-wereldkampioen F1 zijn die aan de start komt. Zijn voorgangers zijn de Britse legende en 1992 kampioen Nigel Mansell en de kampioen van 1972 en 1974 de Braziliaan Emerson Fittipaldi.

De laatste ervaring van Hill met een Formule wagen stamt van meer dan een jaar geleden (juni 2005) toen hij een GP2 bolide aan de tand voelde. Recentelijk testte de Brit nog een DTM wagen, waarna hij de pers vertelde dat hij niet zeker weet of zijn helm wel aan wilgen zal blijven hangen. Het is het goed mogelijk dat Hill weer terugkeert in de actieve racerij door aan races in de GP Masters serie deel te nemen.
Eind 1998 stopte Hill met zijn racecarrière in F1 nadat hij een jaar bij de middenmoter Arrows had gereden, waar zijn hoogtepunt de GP Hongarije was die hij bijna gewonnen had als zijn hoogste versnelling niet enkele bochten voor de finish de geest gegeven had. Villeneuve kon zijn achterstand op de gehavende Arrows van Hill volledig goedmaken en hem vlak voor de eindstreep inhalen, op weg naar het kampioenschap.
In 1998 reed de voormalig kampioen bij Jordan waar het hoogtepunt zijn zege in de GP België was. Hill verdween naar de achtergrond en dook voornamelijk nog op als muzikale omlijsting met de band V10 van Eddie Jordan.

Jeroen van Rietschoten

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *