Jan Lammers heeft vandaag aan de organisatie van Bavaria CityRacing laten weten dat Jos Verstappen een spectaculaire demonstratie zal geven in de oranje bolide van A1 Team Nederland.

Jos Verstappen zal zijn A1 bolide op het omgetoverde stratencircuit van Rotterdam op 20 augustus as flink de sporen geven. De organisatie is zeer blij met de komst van de publiekslieveling. Organisator Herman Vaanholt: Jos is zeer populair en heeft een enorme fanclub. Zijn attractieve rijstijl en gedrevenheid staan garant voor een spectaculaire demo. Het publiek zal uit z’n dak gaan. Ik vind ’t prachtig dat hij erbij wil zijn.

Jos Verstappen: Ik ben ontzettend blij met de verlengde samenwerking met Jan Lammers en de rest van het team. De demo’s het afgelopen weekend op Zandvoort waren een feest. Iedereen reageerde zeer positief. Dat smaakt naar meer. Jan en Herman hebben me enthousiast gemaakt voor Bavaria City Racing. Ik zal de straten van Rotterdam oranje kleuren!

Bavaria City Racing heeft naast de demo’s van de A1GP teams van Nederland en China ook drie Formule 1 demo’s met Nico Rosberg, Tiago Monteiro en Christijan Albers. Verder presenteert de organisatie een bomvol programma met legendarische en unieke auto’s uit diverse raceklasses. Zo gaat de op waterstof aangedreven Formula Zero een officiële recordpoging wagen op de Coolsingel en zal ook de drievoudig winnaar van de World Solar Challenge zijn op zonne-energie aangedreven auto demonstreren.

Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek. Wanneer men echter verzekerd wil zijn van een goed uitzicht op de donutplekken, zijn er tribunekaarten (€60,-) beschikbaar. Na afloop geeft de tribunekaart recht tot toegang tot de paddock.

Zondag 13 augustus aanstaande wordt de zevende Rizla Racing Day gehouden, het grootste gecombineerde auto-, moter- en kartsportevenement van Nederland. Het programma zal zondag om 10.00 uur op het befaamde TT Circuit van Assen aanvangen met motorsport, de middag zal bol staan van autosport en kartraces. Een van de te verrijden races is een wedstrijd in het Duitse Recaro Formule3 kampioenschap, maar ook de superkarts zullen met hun top van 240 km/u het Assense asfalt tijsteren.

Gedurende de periodes tussen de races zal het publiek vermaakt worden met diverse demonstraties.

Niemand minder dan Jos Verstappen laat het Asser publiek voor het eerst kennis maken met het razend populaire A1GP kampioenschap. Tijdens de 7e editie van de GRATIS toegankelijke RIZLA Racing Day stapt Verstappen in de feloranje A1GP bolide van het A1GP Team Nederland om voor de traditioneel volle tribunes op het vernieuwde TT Circuit Assen een supersnelle demonstatie te geven. Voor de winnaar van de A1GP in Durban wordt het, na zijn bezoek aan de RIZLA Racing Day in 2001, een vernieuwde kennismaking met het gecombineerde race-evenement en het grondig verbouwde TT Circuit Assen. Ditmaal echter test Jos ook de wereldberoemde TT baan, waar voor seizoen 2006 een spectaculaire nieuwe ‘Noordlus’ gerealiseerd is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *