Goed nieuws, volgend jaar rijd er voor eerst een Nederlands team mee in het GP2 – kampioenschap. Het Nederlandse MP Motorsport kreeg vandaag van de FIA een plek toegewezen. MP Motorsport zal Scuderia Coloni vervangen dat vertrekt wegens een meningsverschil met de FIA.

Daniël de Jong zal volgend jaar voor MP Motorsport gaan uitkomen. Wie de tweede coureur word is nog niet bekend. MP Motorsport reed vorig jaar Auto GP en NEC Formule Renault. In het Auto GP – kampioenschap eindigde MP Motorsport met Daniel de Jong en Chris van der Drift respectievelijk 2e en 4e. In het NEC Formule Renault werd het met Jeroen Schothorst 5e.

We vinden het geweldig dat we nu deel uitmaken van de GP2. Het is voor het team een grote stap en voor iedereen binnen MP Motorsport een geweldig moment, aldus teambaas Sander Dorsman. Tijdens de winter hebben we veel werk te verrichten, maar we kijken erg uit naar deze uitdaging.

De Jong testte recentelijk al voor het team, dat toen nog Coloni heette, in Barcelona en Jerez. Naast MP Motorsport en De Jong zal ook Nigel Melker volgend jaar opnieuw GP2 rijden, Melker is in gesprek met DAMS en Racing Engineering en zal waarschijnlijk voor een van deze twee teams kiezen.

By peter