Red Bull-kopstuk en beroeps-provocateur Helmut Marko heeft zich weer eens laten gelden. De Oostenrijker, die in een lang en grijs verleden de 24 uur van LeMans won met ons aller Gijs van Lennep, heeft ditmaal zijn pijlen gericht op Fernando Alonso.

De Spaanse kopman van Ferrari stelde eerder deze week dat hij met ongelijke wapens moet vechten tegen Sebastian Vettel, die volgens hem door Adrian Newey de snelste bolide aangemeten heeft gekregen. Volgens Marko is dat niet zo en moet Alonso ophouden er een David tegen Goliath-verhaal van te maken.

Wie had de beste auto in Hockenheim, vraagt Marko in Auto Motor und Sport. Die Ferrari is niet zo slecht als dat iedereen zegt dat die is. Misschien dat Fernando niet altijd de snelste wagen had, maar over een seizoen genomen had hij gewoon een hele goede Ferrari. Als hij stelt dat hij met ongelijke wapens vecht, dan is hij aan het janken op een heel hoog niveau.

McLaren’s Lewis Hamilton is het overigens met Alonso eens. Ook hij is van mening dat Vettel het geluk aan zijn zijde had de afgelopen jaren, met veruit het beste materiaal: Ik zou zeker meer titels hebben gewonnen als ik een auto had gehad die net zo goed was als de Red Bull de laatste jaren is geweest.