Fernando Alonso is door de stewards bestraft nadat hij gevaarlijk voor Robert Doornbos reed. De Nederlander zat volgens Alonso in de weg, toen de Spanjaard er dan toch voorbij geraakte reed hij opzettelijk trager waardoor Doornbos bijna op Alonso knalde.

Dat incident kost hem één seconde straftijd tijdens elke kwalificatiesessie voor de GP van Hongarije; maar het werd nog erger voor de Spanjaard want hij ging ook nog eens voorbij Christijan Albers onder een gele vlag situatie waardoor hij nog eens een seconde bij kreeg.

Daardoor lijkt het een absoluut rampweekend te worden voor de Spanjaard want door die twee strafseconden is het zo goed als onmogelijk om zelfs de tweede sessie te halen. Gebeurt dat wel, dan is het helemaal uitgesloten dat hij in de laatste sessie aan bod kan komen.

Ferrari lijkt bovendien ook nog eens erg snel te zijn op dit circuit waar inhalen zo goed als onmogelijk is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *