Kazuki Nakajima heeft geen verwondingen overgehouden aan zijn zware crash, gisteren in Barcelona. De Japanner vloog met hoge snelheid uit de eerste bocht, volgens ooggetuigen vloog de wagen recht de muur in. De voorkant van de bolide kwam hier niet ongeschonden uit en kon meteen afgeschreven worden.

Nakajima mag van geluk spreken dat hij niet gewond is geraakt, zijn wagen werd voor de crash niet afgeremd door een grindbak, deze was juist vervangen door asfalt.

Nakajima kon zelf uit de wagen klimmen, bij zijn terugkeer in de pitbox bleek hij dan ook ongedeert. De oorzaak van de crash zou een technisch probleem zijn geweest. Williams besloot door de enorme schade aan de wagen de rest van de testdag af te lassen.

Update: Williams heeft vandaag besloten om niet deel te nemen aan de resterende testdagen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!