Volgens Ferrari-coureur Felipe Massa is de nieuwe wagen een stuk betrouwbaarder is dan zijn voorganger. De Braziliaan, die vorig jaar vierde werd in het kampioenschap, wil komend seizoen resoluut voor de wereldtitel gaan.

Vorig jaar en ook twee jaar terug kenden we tijdens de eerste tests altijd mechanische problemen. vertelde Massa aan Autosprint. Wel maar kleine dingen, want beide auto’s waren fantastisch. Maar er moest nog veel tijd aan worden besteed. Dan was tijdens de volgende test dat probleem verdwenen, maar dan was het ergens anders. Dat was wel een ongemakkelijke situatie.

De F2008 lijkt een stuk betrouwbaarder. zegt de Braziliaan over de F2008. Het gaat nu goed en hebben met beide wagens al veel kilometers kunnen afleggen. We kunnen nu nog een stap voorwaarts maken want er komen nog allerlei ontwikkelingen aan.

Vorig jaar won zijn teamgenoot Kimi Raikkonen de wereldtitel, waardoor de Fin wellicht een psychologisch voordeel heeft. Maar daarom voelt de Braziliaan zich niet minder sterk: Ik voel me sterker en gemotiveerder dan ooit, want ik weet dat ik met gelijke kansen om de titel kan strijden. Om wereldkampioen te worden heb je echter alles nodig, ook geluk. En dat had Raikkonen meer dan ik.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!